Nokia 8.3 5G Android 12 Camera Review: de beste puree?

Invoering

Nokia 8.3 5G ontving ongeveer een week geleden zijn laatste grote Android-update, de Android 12. De update is over het algemeen stabiel en bracht een aantal nieuwe functies met zich mee als onderdeel van de Android 12-verbeteringen. De Nokia 8.3 5G is momenteel het krachtigste apparaat van HMD Global met de nieuwste Android 12.

De Nokia 8.3 5G heeft een van de meest veelzijdige en indrukwekkende camera-instellingen met de Pureview-branding. Het heeft een 64 MP Quad Bayer primaire sensor, gekoppeld aan een grote 12 MP ultrabrede sensor, een 2 MP diepte en een 2 MP macrocamera. Op het moment van lancering en tot op heden heeft de Nokia 8.3 5G een capabele primaire sensor, maar wat nog indrukwekkender is, zijn de prestaties van de ultrabrede sensor. Dit, evenals de videostabiliteit, vormt een nieuwe maatstaf voor Nokia, en een die nog moet worden verslagen door andere toestellen van het merk Nokia.

Maar niet alles verliep goed en soepel, aangezien er enige ontevredenheid was over de camera die op de vorige camerafirmware draaide. De primaire sensor heeft de neiging meer ruis te maken, kleuren lijken dof en de verschillen in de verwerking voor zowel de primaire als de ultrabrede sensor zijn zeer merkbaar, waarbij de uitvoer van de ultrabrede sensor een betere HDR en kleurweergave heeft. Android 11 introduceerde nieuwere bugs die over het algemeen tot frustratie leidden omdat de camera-app niet stabiel was, vaak crashte en de gemaakte foto’s niet kon opslaan.

Er is dus goede hoop dat de laatste grote update de tekortkoming van de camera heeft verbeterd en toekomstbestendig gemaakt. In dit artikel zal ik enkele foto’s delen die zijn gemaakt met de Nokia 8.3 5G op Android 12 en Nokia 8V op Android 10.

Primaire sensor voor overdag beelden

Dus, heb je iets gemerkt? Ik zal het hier niet hebben over de verschillen op pixelniveau. Alleen de algemene output in termen van ruis, kleurweergave en dynamisch bereik. En om eerlijk te zijn, beide afbeeldingen van de primaire sensoren zijn identiek, waardoor het moeilijk is om ze van elkaar te onderscheiden. Maar de troost hier is dat de beelden overdag sportief zijn in termen van kleurnauwkeurigheid en dynamisch bereik.

Overdag beelden Ultrawide sensor

Verbazingwekkend genoeg zijn zelfs de verschillen overdag tussen beide telefoons nauwelijks aanwezig, in feite zijn ze in één oogopslag identiek. Maar een ding dat moet worden opgemerkt, is dat de kleurweergave tussen de primaire en ultrabrede sensor van de Nokia 8.3 5G in dit voorbeeld op dezelfde pagina lijkt te staan.

Macrobeelden

De macrosensor is overbodig in alle Nokia-apparaten, maar voor de volledigheid is het moeilijk om de verschillen tussen beide afbeeldingen te zien.

Nachtmodus primaire sensor

En tot slot zien we enkele verschillen in de beelduitvoer. Die op de Nokia 8.3 5G zijn eigenlijk helderder en kunnen de uitbarstingen van de fel verlichte objecten bevatten. Zelfs de lucht heeft een natuurlijker blauwe tint vergeleken met de Nokia 8V op Android 10. Dit zijn welkome upgrades. Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, is de nachtmodus op de Nokia 8.3 5G de beste op een toestel van het merk Nokia en heeft een meer natuurlijke output in vergelijking met veel concurrenten die er gewoon op gericht zijn om de nachtscène er minder nacht uit te laten zien!

Nachtmodus ultrabrede sensor

De ultragrote pixels van de primaire sensor stellen hier niet teleur. Het absorbeert meer licht bij het produceren van een veel helderdere beelduitvoer dan de primaire sensor en het heeft genoeg details om te wedijveren met de concurrenten. Dus zijn er verschillen tussen beide apparaten die op een ander algoritme draaien? Wat ik kon verzamelen, is dat de Nokia 8V ultrabrede sensor een helderdere output heeft. Maar die op de Nokia 8.3 5G hebben iets meer detail en betere controle over hoogtepunten.

Vergeet niet om meer vergelijkingen van de video hier te bekijken, die ook de videoprestaties overdag en ‘s nachts voor deze apparaten bevat.

Conclusie

De Nokia 8.3 5G lijkt een nieuw leven te beginnen met de Android 12-update. Het apparaat presteert goed, zonder algemene crashes tot nu toe en de levensduur van de batterij is net zo solide als voorheen. Uit de korte vergelijking hierboven is het duidelijk dat er zeer subtiele veranderingen zijn in de camera-uitvoer voor Nokia 8.3 5G met Android 12. Helaas ben ik een aantal gevallen tegengekomen waarin de camera stottert, niet meer reageert en geen afbeeldingen kan opslaan, meer nog tijdens nachtmodus. Ik hoop echt dat de Nokia 8.3 5G hier wat stabiliteitsverbeteringen krijgt, aangezien dit nog steeds een solide apparaat is.

Zoals altijd, bedankt voor uw tijd. Volg me op twitter op https://twitter.com/theoriginal086 voor meer vergelijking onderweg. Zoek voor vergelijkingen op pixelniveau op naar: https://twitter.com/nokiapuristeen mede-Nokia-fan met wat tijd te doden.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Nokiapromotion.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart