Android 12 op Nokia 8.3 5G Review: een nieuw begin

Invoering

Een van de gevreesde problemen met updates is of het stabiel is of vol zit met bugs die de prestaties van het apparaat verlammen. Daarom wachten veel eindgebruikers zonder een ander back-upapparaat liever af wat het resultaat is voordat ze hun eigen apparaat upgraden. De Nokia 8.3 5G werd gelanceerd met Android 10 aan boord en hoewel de algemene stabiliteit met die build goed was, waren er nog enkele verbeteringen nodig op het gebied van camera’s. Helaas heeft de Android 11-update de ervaring verslechterd met willekeurige systeemcrashes en camera-app die blijft hangen en de gemaakte afbeelding niet kan opslaan.

In mijn vorige video heb ik laten zien hoe het updateproces was van Android 11 naar Android 12, wat over het algemeen een van de naadloze ervaringen was die ik heb gehad en de eerste indruk van deze build was goed. In het artikel van vandaag zal ik meer informatie delen over deze update en waarom ik vind dat deze update de Nokia 8.3 5G nieuw leven heeft ingeblazen.

De update

Zoals hierboven vermeld, komt de Nokia 8.3 5G het dichtst in de buurt van een high-end apparaat van HMD Global. Helaas moest ik mijn apparaat terugtrekken omdat de ervaring met Android 11 gewoon ondraaglijk was. Met de Android 12 lijken de dingen echter spannender te zijn en ik heb het gevoel dat HMD Global recht heeft gedaan aan dit apparaat, waardoor de Nokia 8.3 5G nu het beste apparaat in hun portfolio is.

De Android 12-update introduceerde een aantal dingen onder de motorkap, sommige zijn cosmetische upgrades en sommige zijn handige functies. De cosmetische upgrades worden verwelkomd met een nieuw kleurenpalet toegevoegd, pictogrammen en tekst zijn groot voor gemakkelijker leesbaarheid en uitvoering met één hand, kleuren zijn zacht voor de ogen en levendig.

Het vervolgkeuzemenu voor meldingen is vernieuwd met grotere, gemakkelijk toegankelijke opties en introduceert een aantal nieuwe opwindende functies.

Een van de hoogtepunten met de Android 12-update is de superbatterijbesparingsmodus, die absoluut een must-have-functie is. Ik heb dit meegemaakt op andere apparaten waar het alle achtergrondprocessen en gegevens doodt, waardoor het in feite een “domme telefoon” wordt. Maar op Android 12 kun je met deze functie niet alleen bellen en sms’en, maar ook maximaal 3 apps om te synchroniseren of verbinding te maken met internet. Dit is erg belangrijk als uw batterij nog maar één cijfer heeft en u niet in de buurt bent om uw apparaat op te laden. Wie altijd onderweg is, begrijpt hoe belangrijk deze functie is!

PureDisplay op Nokia-apparaten is geweldig. Kleuren zijn krachtiger en afbeeldingen of video’s die worden weergegeven, hebben een beter dynamisch bereik. Met de Android 12-update lijkt de PureDisplay te zijn aangepast met een iets betere kleurweergave. Je kunt zelfs individuele apps selecteren om gebruik te maken van de PureDisplay-functie, in tegenstelling tot andere apparaten met deze technologie.

De Nokia 8.3 5G heeft een prachtig scherm dat geschikt is voor 4K HDR-weergave op YouTube, zoals hierboven weergegeven, waardoor het een van de beste apparaten is om multimedia-inhoud te consumeren.

In beeld brengen

De camera-ervaring op Android 11 was slecht met crashes en het niet opslaan van afbeeldingen. Met Android 12 heb ik nog geen crashes ervaren, maar af en toe heb ik nog steeds afbeeldingen die niet worden opgeslagen, vooral die met de nachtmodus.

Dit zijn enkele voorbeelden van de primaire 64MP en de unieke 12MP ultrawide sample. Vanwege minder optimale weersomstandigheden kon ik ze voorlopig niet in detail testen in verschillende scenario’s. Een van de problemen met beide sensoren is het verwerkingsalgoritme, dat heel verschillende beelduitvoer produceert. Die op de 64MP-sensor produceren een dof maar te scherp beeld, terwijl die van de ultrabrede sensor een meer Lumia-achtig kleurprofiel produceren, maar niet zo scherp als je zou willen. Uit mijn voorlopige test zoals hierboven weergegeven, zijn de verschillen in de kleurweergave nog steeds duidelijk, maar niet zo veel als bij Android 10 en 11. Qua details zijn de beelden van de 64MP-sensor nog steeds korrelig bij het inzoomen, wat echt verbijsterend.

Van de willekeurige foto’s hierboven, kunt u de natuurlijkere kleurweergave van de primaire sensor waarderen. En een ander opvallend kenmerk hier is het dynamische bereik dat op het eerste gezicht evenwichtiger lijkt en het is absoluut een van de beste van een Nokia-apparaat in de afgelopen tijd. Dat gezegd hebbende, zal er te zijner tijd een objectievere beoordeling plaatsvinden met de cameraprestaties wanneer de situatie meer optimaal is.

Conclusie

Voorlopig heeft de Android 12-update de Nokia 8.3 5G nieuw leven ingeblazen, waardoor het het krachtigste Nokia-apparaat met Android 12 is. Dit apparaat is nog steeds te koop in geselecteerde markten tegen een redelijke prijs en voor mij is dit de beste allrounder met een Pureview-setup.

In wezen komt dit voorlopig het dichtst bij een vlaggenschipervaring van HMD Global. Als je nieuwsgierig bent naar de volgende stap in hun roadmap, bekijk dan mijn video, de hypothetische situatie waarin we het beste van Android, Lumia en de eerbiedwaardige Nokia N9 hier krijgen:

Hier is mijn video op Android 12 op Nokia 8.3 5G in vergelijking met Nokia 8V op Android 10.

Bereik me op twitter https://twitter.com/theoriginal086 als je nieuwe bugs hebt gevonden of om nieuwe verbeteringen te markeren.

En aan mijn geweldige lezers, bedankt voor je tijd.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Nokiapromotion.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart