In het eerste kwartaal van 2022 boekte Nokia Mobile een solide groei in de markten van West-Europa en Noord-Amerika

Het Q1 2022-rapport van analistenbureau Strategy Analytics onthult een solide groei in Nokia Mobile Financials in West-Europa en Noord-Amerikaanse markten. In Noord-Amerika bedroeg de jaar-op-jaar groei van Nokia Mobile 87%, terwijl het in West-Europa 31% jaar-op-jaar groei registreerde.

Nokia Mobile zag het totale verzendvolume van smartphones echter met 3% dalen op jaarbasis in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. Dit had echter geen invloed op de financiƫle resultaten, die hoger stegen in het eerste kwartaal van 2022.

De regio AziĆ«-Pacific is echter niet gunstig geweest voor het bedrijf, aangezien het te maken heeft met hevige concurrentie in dit grote marktcluster. Het verlaten van Rusland tijdens de oorlog in OekraĆÆne heeft ook invloed gehad op de verkoop van mobiele telefoons in het eerste kwartaal van 2022.

Het smartphonevolume van HMD (Nokia) daalde met -3% op jaarbasis in het eerste kwartaal van 2022, maar de financiƫle lijn bleef stijgen ten opzichte van de voorgaande kwartalen.

Regionaal registreerde HMD (Nokia) een solide groei in Noord Amerika (+87% op jaarbasis) en West-Europa (+31% YoY), maar het bedrijf is marktaandeel kwijt in AziĆ«-Pacific en heeft moeite om zijn featurephone-basis om te zetten naar smartphonegebruikers in de regio. Het bedrijf heeft ook de Russische markt verlaten vanwege het conflict in OekraĆÆne, wat ook bijdroeg aan de kleinere volumes in het kwartaal.

De Nokia C-serie droeg in het eerste kwartaal van 2022 bij aan bijna de helft van de smartphonevolumes, gevolgd door de Nokia G-serie en Nokia X-serie. Alle andere series zijn dit kwartaal volledig van de markt verdwenen.

Volgens de SA-lens (zie onderstaande grafiek) scoorde HMD (Nokia) 3.1 (van de 5) in Q1 2022, waarin het bedrijf wordt beoordeeld als een leverancier die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt met zijn focus op duurzaamheid, levensduur en regelmatige Android-updates, maar met ruimte voor verbetering op andere gebieden, zoals product- en technologisch leiderschap.

Het rapport onthult verder dat de smartphones uit de Nokia C-serie in Q1 2022 hebben bijgedragen aan de helft van de Nokia-smartphonevolumes. Strategy Analytics heeft Nokia Mobile 3.1 ook beoordeeld op een schaal van 5 in termen van zijn positie als telefoonverkoper.

We hebben onlangs gerapporteerd dat Nokia Mobile in het laatste kwartaal van 2021 een sterke groei in smartphoneverzendingen registreerde. In het vierde kwartaal van 2021 groeide Nokia Mobile in 5 regio’s, registreerde het de hoogste ASP en verdrievoudigde het aantal smartphones in de VS.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Nokiapromotion.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart